Alla kategorier
Filters
Momsvisning
Sök

Support

För att kontrollera driftinformation klicka här: http://mediateknik.net/driftinformation/

Våra vanligaste frågor
ABONNEMANG / FAKTURA

Fråga: Jag vill uppgradera en befintlig tjänst, hur går jag tillväga?

Svar: Abonnerar du på någon tjänst från oss och önskar uppgradera så ta kontakt med oss per telefon 0340-679290 så hjälper vi dig! Uppgraderingar och ändringar av avtalen sker vid nästföljande månadsskifte. Efter att ny tjänst eller ändring blivit vald så skickar vi sedan ut ett papper för signatur.
Naturligtvis är ni också välkomna in till vår butik på Härdgatan 20 för att få hjälp med detta!

Fråga: Jag skulle vilja betala via autogiro. Hur går jag tillväga?

Svar: Klicka på länken för att få fram autogiroblanketten: Mediateknik i Vbg AB – Medgivande Autogiro Privat

Saknar ni tillgång till skrivare är ni varmt välkomna att höra av er till oss på telefon 0340-679290 så skickar vi ut en blankett i brevlådan. Ni kan också skapa ett ärende via http://portal.mediateknik.net om att vi ska skicka ut en blankett till er.

Fråga: Jag skulle vilja betala med E-faktura. Hur går jag tillväga?

Svar: Vi har möjlighet för E-faktura via er internetbank. Efter att ni fått första fakturan (på antingen papper eller mejl) så kan ni ansöka om att lägga till Mediateknik i Varberg som E-fakturamottagare. Ni behöver ha personnummer samt kundnummer för att slutföra beställningen av E-faktura.
Kundnumret finner ni på er faktura.

Fråga: Varför är min första faktura på ett högre belopp än vad jag förväntade mig?

Svar: Mediateknik tillämpar förskottsbetalning. Därför hamnar oftast mer än en månad på den första fakturan. Första fakturan innehåller dessutom uppläggningsavgifterna samt abonnemangskostnad från den dag tjänsten/tjänsterna började gälla.

Fråga: Kan jag få min faktura skickad till annan adress än där tjänsterna finns? 

Svar: Absolut går detta bra! Kontakta oss bara på antingen info@mediateknik.net eller skicka ett brev till Härdgatan 20, 432 32 Varberg där ni meddelar oss faktureringsadressen så löser vi det för er. Det går också bra att skapa ett ärende via portalen.

TELEFONI

Fråga: Jag kan varken ringa eller ta emot samtal, vad gör jag?

Svar: Börja alltid med att starta om utrustningen, både basstation och telefoner. Gör även fibermottagaren/switchen strömlös under en kort period. Har ni tillgång till ett fungerande bredband med en router så kan ni prova att koppla in basstationen till en ledig port i routern.
Fungerar det inte efter en omstart, kontakta oss per telefon 0340-679290 eller skapa ett ärende via portalen.

Fråga: Kan jag använda telefonin utomlands eller i sommarhuset?

Svar: Ja! Så länge som du har en fast bredbandsuppkoppling så kan du ta med dig telefonidosan samt en telefon och använda var som helst i världen, bara du har möjlighet att koppla in boxen mot en router/bredbandsanslutning. I och med detta så behöver dina nära och kära inte betala dyra utlandssamtal och du kan fortsätta ringa billigt till Sverige då du använder ditt vanliga hemnummer!

TV

Fråga: Min box startar inte, vad gör jag?

Svar: Felsökning av tevebox bör alltid börja med att ni drar ut strömsladden till boxen och väntar några sekunder innan ni kopplar tillbaka strömsladden.

Är lampan röd på boxen betyder det att boxen är i standby-läge. Tryck på On/Off-knappen. Reagerar inte boxen och blir grön, kontrollera batterierna i fjärrkontrollen.

Får du ett felmeddelande vid uppstart att boxen inte får IP-adress – testa att göra både box och din fibermottagare strömlösa.

Har ni en box som heter Motorola VIP 1003, VIP 1963, Arris VIP1113, Arris VIP2853 eller Arris VIP4302 skall ni ta kontakt med Kalejdo på 0771-19 17 00. Kalejdo svarar även på frågor och felsökning. För mer info om Kalejdo se http://www.kalejdo.tv/

Saknar ni någon kanal som ni köper av oss från våra programpaket kontaktar ni vår support på 0340-679290.

BREDBAND

Fråga: Mitt bredband fungerar inte, vad gör jag?

Svar: I många fall där bredbandet har slutat att fungera så beror det på att en befintlig nätverksutrustning så som trådlös router har slutat att fungera korrekt. Vid sådana fall bör ni alltid tänka på att starta om utrustningen och låta den vara strömlös en liten stund. Vi ber er även att direktkoppla en dator med kabel till er fiberfördelare/switch. Skulle det mot förmodan ännu inte fungera trots att ni direktkopplat så ta kontakt med vår tekniska support på telefon 0340-679290.

Observera att när man direktkopplar en dator till fibermottagaren bör koppla bort routern helt och hållet samt göra den strömlös så att den inte stör ut något.

Fråga: Kan jag uppgradera min tjänst?

Svar: Mest troligt ja! Logga in på din portalsida och skapa ett ärende om ni önskar ändra hastighet så kommer ni sedan bli besvarade av vår kundtjänst om vilka alternativ just ni har. Förändring av tjänst träder i kraft till nästkommande månadsskifte efter att ni beställt.

E:MAIL

Fråga: Jag kan inte längre ta emot några mejl, vad är fel?

Svar: Ofta beror det på att din webmail är överbelastad och då hamnar dina nya brev i kö. Beroende på hur man ställer in sitt konto i mobil, dator, surfplatta m.m. så lämnas oftast en kopia på servern vilket gör att det lätt blir överfullt. Tänk därför på att emellanåt logga in på din webmail för att kontrollera så att kvoten inte är övertrasserad. Länk till webmail; Webmailen Mediateknik

Det är också i webmailen man kan kontrollera om det går att skicka/ta emot brev. Fungerar det därifrån, då fungerar din mejl och nästa steg blir att kontakta IT-konsult för att få ordning på t.ex. ditt e-postprogram och kontrollera inställningarna därifrån.

Fråga: Går det att använda min e-postadress via Mediateknik i t.ex. Outlook?

Svar: Ja! Det går alldeles utmärkt. Vi har stöd, servrar och certifikat för både POP- samt IMAP-servrar. För information om dessa servrar och dina användarnamn och lösenord – logga in på: Portalsidan

INSTALLATION

Fråga: Utför ni installationer?

Svar: Ja i och omkring Varberg utför vi installationer åt privatpersoner. Mot företagskunder sträcker sig vårt geografiska område en bit utanför Hallands län.
Är du privatperson så kan du med fördel anlita oss för snygga och proffsigt utförda installationer och dessutom ta del av RUT-avdraget som ger dig 50% i avdrag på arbetskostnaden.

Vi har även ett rikstäckande samarbete med Hemfixarna som kan hjälpa dig med i stort sett allt som har med teknik att göra. Läs mer på https://hemfixare.se/